Book online eller
ring: +45 55 56 30 35
vi er nu lukket

Du har ikke lavet nogen reservation

Camping Dordogne

  • Faciliteter hele sæsonen
  • Underholdning for alle aldre
  • Check-in dagligt

Generelt

Camping Le Grand Dague
Når vi taler om Dordogne, taler vi om en smuk region med berømte huler, skønne byer og 1001 slotte. Men mest af alt om fantastiske campingpladser. Det franske folk taler begejstret om Périgord. Det var nemlig, før den Franske revolution, det officielle navn på regionen.

Symbolet på Dordogne er Le Taureau. Billedet af et tyrehoved er en hyldest til de berømte hulemalerier i Lascaux, det forhistoriske skattekammer i Dordogne.

 

 

Ture fra jeres campingplads i Dordogne
Dordogne er beliggende i det sydvestlige Frankrig. De turistmæssige guider deler regionen op i fire områder: den hvide, den lilla, den sorte og den grønne Périgord. Hvert område har sin egen charme og historie. Fra jeres campingplads i Dordogne kan I udforske dem alle.

Kulinariske lækkerier
Trøfler, foie gras, crepe og confit du canard.... bare nogle eksempler på de kulinariske lækkerier i Dordogne. Disse lokale specialiteter vil give madelskere en stor oplevelse. Og glem ikke den berømte Appellation Contrôlées fra Bergerac. Kan I forestille jer selv siddende på en restaurant med et dejligt glas vin?

Natur

Camping Le Grand Dague

Autentiske vandmøller
Kan I lide vandmøller skal I absolut besøge Bandiat dalen. I det nordlige Dordogne kan I besøge fem autentiske vandmøller, der stadig er i brug. Turistkontoret vil med glæde hjælpe jer til at finde vej. I den nærliggende by Nontron kan I også lave et hyggeligt ophold.

Patchwork med 50 nuancer af grøn
Ind i mellem de mange smukke ture kan man næsten glemme en vigtig del af Dordogne, nemlig naturen. Blomstrende dale, smukke bakker, mørkegrønne skove, kalkstensklipper og slugter farver Dordogne til et eventyrligt grønt landskab. 
Har I lyst til en god gåtur? Regional Nature Park Périgord Limousin er den ”fine fleur” i Dordogne.

 

 

 

Mere end 1000 slotte
I kan selv tælle dem, men ifølge Turistkontoret har Dordogne 1001 slotte. Fra stolte slotte på stejle klipper, til romantiske paladser med luksuriøse haver. Den smukke historiske arkitektur kan I opleve på egen hånd. Slottene Castelnaud, Jumilhac, Puymartin, Lanquais, Beynac and Hauteford er fortryllende. Men de andre 995 slotte er også værd at besøge.

Kultur

Camping Le Grand Dague

Sarlat, perlen i Périgord
Hvis I kun besøger én by i Dordogne, så besøg Sarlat. Det er en turistperle i Périgord. Bindingsværkshuse og majestætiske villaer med renæssance facader, i en labyrint af små gader og pladser. Mange mennesker finder vej til de hyggelige markeder onsdag og lørdag. Spadsér langs boderne med frisk frugt, lækre lokale delikatesser og andre fine ting. På udkig efter souvenirs? Hvis I ikke kan finde det i Sarlat, kan I ikke finde det andre steder. 

Hulerne i Lascaux 
Desværre er de originale huler i Lascaux ikke længere åbne for publikum. Det forhistoriske Sistine kapel er blevet erklæret for et beskyttet område af  myndighederne. Men Lascaux II er åben for besøgende. Det er en nøjagtig kopi af hulerne med de forhistoriske vægmalerier. Tip: Køb jeres indgangsbilletter i Montignac nogle dage i forvejen, så I er sikre på at få billetter. Især om sommeren kan der være overfyldt af turister.

 

 

Bergerac, historisk vinby ved floden  
I Dordogne er der ikke mangel på historiske byer. For eksempel den muntre Bergerac, er fyldt med forretninger og dejlige bilfri gader. Beliggende dejligt ved floden Dordogne. De karakterfyldte vine fra Bergerac er det bedste varemærke for byen. Men byen er også kendt som ”tobaksbyen” i Frankrig. I Musée du Tabac kan I få mere at vide om hvorfor. I har måske allerede hørt historien om den fiktive helt Cyrano de Bergerac. Når I går på opdagelse i byen, så spørg jeres børn om de har fået øje på statuen af manden med den store næse. Parkering er mulig tæt ved centrum ved den gamle bro (Vieux Pont) på Rue Abert Garrigat. 

De små gader i Périgueux
Périgueux, den vigtigste by i Périgord Blanc, er en af de bedst kendte byer i Dordogne. Byen er fyldt med middelalderlige gader. I Musée du Périgord kan I læse historien om dette område. Blikfanget i Périgueux er Saint Front katedralen fra det 11. århundrede. Tegnet af den samme arkitekt som tegnede Sacré Coeur i Paris, Paul Abadie.

Aktivitet

Camping Le Grand Dague

Kanosejlads på Dordogne
Når man siger Dordogne, må man også sige kanosejlads. Dordogne, Dronne og Vézère er tre vidunderlige floder. Efter hvert et sving er der en ny storslået natur. Bor I på camping Le Grand Dague? Vores CampingAdventure specialister vil med glæde booke de mest vidunderlige kanoture for jer. Transport til startpunktet og retur til campingpladsen er inkluderet i prisen. En tur i kano  eller kajak med en, to eller tre personer er den perfekte familieudflugt.
 

 

 

 

Sejl i en Gabare 
En autentisk tur om bord på en Gabare. Gabarer er træskibe der transporterede last ad floden til Bordeaux før i tiden. I juli og august er der daglige afgange fra Beynac. En tur i en nøjagtig kopi af Gabaren er absolut at anbefale. I kan købe billetter på kajen eller på Turistkontoret.

Børn

Camping Le Grand Dague

Jacquou Parc
En forlystelsespark hvor børn i alle aldre kan more sig hele dagen. Der er sjove og spændende attraktioner, en børnezoo, og på en varm dag kan I køle af i badelandet. Parken, der er åben fra midt i juni til august, er beliggende mindre end 45 min. kørsel fra camping Le Grand Dague i Dordogne og er absolut et hit blandt børn.

Préhisto Parc
Tag en tur tilbage i tiden i den forhistoriske park, som af UNESCO er kommet på listen over verdens kulturarv. Lær alt om den gamle stenalder og enden på istiden. I kan også lære at lave ild eller at jage med forhistoriske redskaber. Det er meget sjovere end historietimer i skolen!

 

 

 

Château de Castelnaud
Har I altid drømt om at være en ridder? I Château de Castelnaud kan denne drøm blive til virkelighed for en dag. Tag en rustning på, afskyd en mega-katapult og se et dukketeater.
Et historisk monument som underholder ung som gammel.

Akrobatisk Park
Glid mellem trætoppene, over store højder, og selvfølgelig er det helt sikkert. Ville det ikke være vidunderligt? I L'Appel de la Fôret kan I vælge mellem flere baner, der spænder fra enkle til meget svære. Det betyder at alle i familien kan deltage.
Parken er beliggende ca. 27 km fra campingpladsen og er åben hele sæsonen.

Leder I efter en campingplads i Frankrig eller Luxembourg?  Tjek vores Iris Parc tilbud

Specielle tilbud


I lavsæsonen kan du nyde vores gratis overnatninger.

Specielle tilbud

Kontakt


Route du Grand Dague
24750 Atur/Périgueux
Frankrig

T: (+33) (0)5 53 04 21 01

SIRET - 503 601 916 00011


Se info