Book online eller
ring: +45 55 56 30 35
vi er nu lukket

Du har ikke lavet nogen reservation

Camping Bretagne

  • Faciliteter hele sæsonen
  • Underholdning for alle aldre
  • Check-in dagligt

En Campingferie i Bretagne

Camping Le Ty Nadan

Bretagne vil fortrylle jer!

Bretagne. Denne rå region på Frankrigs vestkyst, er mere end blot et smukt billede. Det er en sand oplevelse. Forkæl krop og sjæl i havets bølger og smag på de friskeste fisk og skaldyr. I får alletiders ferie i skovene og ved vandet og afslutter dagen behageligt med en drink på campingpladsen. Indånd den friske luft..nyd de eventyrlige omgivelser…Pust ud igen…og nip til en iskold Bretonsk cider. Simpelthen himmelsk! Imens leger børnene glade udenfor. Bretagne er en sand nydelse for alle.

Dagture fra jeres campingplads i Sydbretagne

Når I har fået genopladet jeres batterier på campingpladsen, er det tid til lidt eventyr. Besøg byen, Quimperlé, og nyd synet af de vidtstrakte marker med bautasten i landsbyen Carnac, tag på en slentretur til Roches du Diable og udforsk dernæst området i kano. Indånd den friske luft ved stranden og tag en tur til øerne Belle Ile og l’Ile de Groix. 

Kulinariske lækkerier i Bretagne

Har I haft en aktiv dag? Så er tiden inde til nogle kulinariske lækkerier. Bretagne har masser af velsmagende retter. Frisk fisk og skaldyr er selvfølgelig altid fabelagtigt her, da det kommer direkte fra havet. Østers, muslinger og den berømte Bretagne fiskestuvning ” la cotriade’.  Og så må vi ikke glemme cider, lækre oste, honning, melon, crêpes og ‘galettes’ (madpandekager). Dessert? Det må blive ‘Far Breton’ eller ‘Gateau Breton’. Maden i Bretagne er simpelthen uforlignelig!

Nyd landskabet i Bretagne

Camping Le Ty Nadan

Sandstrande langs den bjergrige kyststrækning

Bretagnes kyststrækning er hovedsageligt klippefyldt, med rækker af grønne bakker og lyngmarker. Indimellem de høje tinder, gemmer sig smukke bugte og lange sandstrande, så som Guidel-Plages, Le Pouldu og Moëlan-sur-Mer. Helt perfekte steder til alletiders dage ved havet.

På vandre-og cykelture i Bretagne

Har I taget jeres vandresko med jer på ferie? Der er kun en kort gåtur fra campingpladsen til Devils Rocks (Roches du Diable). Lyder det som et eventyr? Jamen, det er lige det det er! Floden Elle har skabt et dybt leje i midten af skoven og efterladt sig enorme, mystisk formede bjerge. Det er et vidunderligt sted.  Et spændende sted, hvor strømmen hele tiden bliver hurtigere. Der afholdes en international kanokonkurrence her hvert år.  
Det er en sand fornøjelse at vandre og cykle gennem Bretagne. Områdets floder strømmer gennem det rå, grønne landskab. Nogle gange mystisk, og ofte meget malerisk. Følg stierne langs vandet og nyd de smukkeste slotte og små havne på jeres vej.

Skove og floder

Er I på vej længere ind i landet? I finder en masse skove, kanaler og floder. Tag på vandretur gennem skoven ved Huelgoat og bevæg jer tilbage i historien til middelalderen. I får masser af spændende oplevelser med børnene i de interessante huler. Paimpont skovene er virkelig magiske. Den legendariske skov, Brocéliande er virkelig fortryllende.  Den var ifølge rygterne hjemsted for Kong Arthur og troldmanden Merlin omkring år 1160.

 

 

 

 

Den legendariske skov, Brocéliande er virkelig magisk.  Den var ifølge rygterne hjemsted for Kong Arthur og troldmanden Merlin omkring år 1160.

Tre store naturparker

Der er tre store naturparker i Bretagne, Parc Naturel Régional du Golfe du Morbihan i nærheden af byen Vannes, med sin forhistoriske ø Gavrinis, Sucinio slottet på halvøen Rhuys og utallige østersfarme.  Så det er der alle de østers kommer fra!

Parc Naturel Régional d’Armorique dominerer området omkring Brest. Dette vidunderlige naturreservat strækker sig fra øerne i Iroise-havet og Crozon halvøen til kystbyerne Aulne and Monts d’Arrée. Har I lyst at se alle disse steder samtidig? Så er det bare at klatre op ad det 330 m høje bjerg, Menez-Hom og nyde en helt ubeskrivelig udsigt!

Den tredje store naturpark, Parc Naturel Régional de Brière, finder I tæt på Saint-Nazaire and Guérande.  Disse storslåede mosearealer er hjemstavn for vildænder,  kongeænder, isfugle, ål og gedder, som alle lever i perfekt harmoni med hinanden. Husene i området er bygget af materialer fra omgivelserne: Sten, jord og siv.  Denne park er ganske enkelt et must see for naturelskere!

Gå på kulturopdagelse i Bretagne

Camping Le Ty Nadan

Quimperlé: Nyd at slentre gennem de små middelalderlige gader

Quimperlé er en lille dejlig landsby i Bretagne, blot 10 km fra campingpladsen.  Gå på kryds og tværs gennem de gamle middelalderlige stræder eller slap af på en af de gamle stenbroer og lad blikket falde på floden, som skvulper blidt ved bredden. De tre floder, Isole, Ellé og Laïta krydser hinanden på vej ud i Atlanterhavet. Byens hovedattraktion? Jo, det må være kirken fra det 13 årh. i gotisk stil. De skønne caféer og barer med udendørs servering er også en sand fornøjelse!

Port-Aven vækker jeres indre kunstner!

Kunne I lide Quimperlé? Så vil I virkelig elske Port-Aven. Denne drømmeagtige lille flodby er berømt for sine kunstnere og har inspireret mange forfattere og malere, ikke mindst Gaugain. I behøver blot kaste et enkelt blik på havnen for at forstå hvorfor! Bådene, som glider blidt op og ned af floden, de romantiske bindingsværkshuse, de rustne sejlbåde, som er fortøjrede ved molen og en gammel vandmølle, som rasler gennem vandet. I er omringet af et væld af grønne og farverige blomster. Denne underskønne lille landsby, ved foden af floden Aven, er et syn for guder.  I bør bestemt ikke gå glip af en malerisk slentretur, den såkaldte ”kunstnerrute” gennem de smalle stræder i Pont-Aven. Er I blevet sultne? Så er tiden inde til et besøg på den traditionelle kiksefabrik.

Bag Concarneau’s bymure

Concarneau er en livlig fæstningsby  fra det 14. århundrede med eget slot, beliggende på en lille bjergrig ø. De rå bymure i den såkaldte “Lukkede By” gemmer på underskønne små stræder, som er fantastiske at slentre i.  Sving forbi charmerende specialforretninger, hyggelige cafeer og fra fiskemuseet og videre til nogle fremragende fiskerestauranter. Denne fæstningsby er Frankrigs tredje største fiskerhavn.  Det er derfor ikke overraskende, at fiskene smager så frisk! Besøger I byen i august? Så bør I helt sikkert deltage i "Fête des Filets Bleus", den berømte Blue Nets Festival, med masser traditionel musik og dans. Det er en fantastisk oplevelse og blot 50 km fra camping Le Ty Nadan.

 

 

 


Flere smukke steder i Bretagne

Er I på udkig efter flere små skønne steder i Bretagne, som  I vil være ude af stand til at holde øjnene fra ? Det er bare at træffe et valg. Der er landsbyen Doëlan, med en drømmeagtig lille havn, som fortryller både i det virkelige liv og på mange pragtfulde malerier. Er I på vej ind i landet? Så besøg Le Faouët, et vigtigt historisk sted, med markedshaller fra det 16. årh. og et betagende kapel med en meget utraditionel beliggenhed: ved en slugt.

Har I lyst til at kombinere jeres dagsdosis af kultur med en pose fuld af souvenirs? Så tager I da bare på shopping og sightseeing i Quimper, hovedstaden i Finistère. Floderne Steir og  Odet møder hinanden i denne by. Strejf omkring i stræderne og besøg de smukke butikker på Rue Kéréon eller en af de mange andre små levende shoppinggader. Oplev total fred og ro i katedralen fra det 8. årh.  Museerne i Quimper er bestemt også et besøg værd. Vores bedste tip? Det er helt klart et besøg til den berømte keramikfabrik, HB-Henriot.

Følg i Asterix’s og Obelix’s fodspor i Carnac

Bautasten.  Berømte fra Asterix tegneserierne: de utroligt tunge, kæmpe granitsten, som Obelix kaster gennem luften, med kun en hånd. Tusinder af disse bautasten  dominerer landskabet omkring Carnac, og nogle steder strækker de sig milevidt. Det er et imponerende syn.  Arkæologer og historikere har stadig ikke løst mysteriet. I vil ikke tro jeres egne øjne! Især i nærheden af Menec, Kerlescan og Kermario. Har I planer om at besøge bautastenmarkerne tidligt om morgenen eller om aftenen? Sollyset er med til at skabe en ekstra fornemmelse af mystik.  Og det ligger kun…et stenkast…fra bautasten museet, en fantastisk måde at tilføje en lærerig afslutning på en speciel dagstur.  Men de fantastiske restauranter, som ligger lige for enden af vejen, i den smarte lille havneby La-Trinité-sur-Mer, er også meget fristende! Og fiskeretterne…Oh là là!

Aktive ferier i Bretagne

Camping Le Ty Nadan

Kom ud i det åbne landskab! Med aktiviteter for alle aldre

Føler I jer aktive? I behøver ikke engang forlade campingpladsen. Aktivitetsteamet på Le Ty Nadan camping holder jer travlt beskæftiget, både i skovene og på vandet. Kanosejlads, mountainbiking, træklatring, rapelling eller hesteridning på ponyerne fra campingpladsens egne stalde. Her er aktiviteter for gæster i alle aldre. Har I små fartdjævle med på ferie? Så kan vi især anbefale de elektriske quads, som er en  sikker oplevelse for børn op til 8 år. Denne sommers store dille for både teenagers og voksne er Segway løbehjulene. Tag en cross country tur gennem området på den tohjulede. I får en alletiders ferie!

 

 


 

Golfbaner i Sydbretagne

Holder I af en runde golf? Så er der intet der overgår en hole-in-one på de velanlagte, grønne golfbaner i det romantiske bretonske landskab. Der er fire golfkurser i nærheden af Le Ty Nadan:

Le Val de Quéven - Denne golfbane tilbyder en bred vifte af muligheder. 18 huller- par 72. Ca. 12 km fra campingpladsen.

Le Golf de Ploemeur-Océan - En golfbane ved havet. Start ud ved en frisk havbrise.  Med en unik beliggenhed med en typisk Bretonsk stemning. 18 huller – par. 72. Ca. 26 km fra campingpladsen.

Le Golf de Cornouaille - Ved La Forêt-Fouesnant bugten, lige ved siden af Concarneau. Den ældste golfbane på Bretagnes sydkyst. 18 huller – par 71.  Ca. 45 min kørsel fra campingpladsen.

Le Golf de L'Odet - Klassisk golfbane ved badebyen. 18 huller – par 72. Ca. 45 min kørsel fra campingpladsen.

 

Bretagne for børn og teens

Camping Le Ty Nadan

Fange krabber og lede efter muslingeskaller

Den mest populære dagstur for børn i alle aldre? En tur til stranden. Svømning, solbadning, fange krabber i åerne, klatre i bjergene, bygge og ødelægge sandslotte, lede efter muslingeskaller og samle de skatte, som driver ind fra havet. I bliver aldrig trætte af at lege på stranden ved havet. I finder den næste enestående strækning af lækkert sand i Guidel-Plages, omkring 20 min fra campingpladsen.  Der er rig mulighed for at samle muslingeskaller og andet sjov ved Le Pouldu, Moëlan-sur-Mer, Morbihanbugten og  Quiberon halvøen.

Spændende udendørsaktiviteter for børn

En hel uge uden deres elskede PlayStation, Facebook eller Netflix … en umulig opgave for børn og teens? Eller er det? Campingpladsen Le Ty Nadan skal nok sørge for at få dem afvænnet fra alt med en megabyte eller en digital skærm. Hvordan? Ved at tilbyde dem en fantastisk vifte af sjove udendørs aktiviteter, både på og i omgivelserne omkring campingpladsen. Lige fra hesteridning til kanosejlads, fra træklatrekurser, til at drøne rundt på smarte quads og Segways. Og meget, meget mere! Sejt! Men….sikkerhed først! Alle aktiviter er under opsyn af erfarne professionelle. Men I skal ikke være urolige i tilfælde af et nødstilfælde – vi har har WiFi!

 


 

Parc Aventure i Locunolé

Er I blevet helt vilde med Go High klatring? Se hvor højt I kan (eller tør) klatre i Parc Aventure i Le Ty Nadan camping. Test jeres klatrefærdigheder i denne træklatrepark. På det allerhøjeste punkt, ser I ned fra 10 m højde. Måske I er så heldige, at I kan se jeres lillebror eller søster nedenfor ivrigt i gang med mini klatrekurset! Børn fra 2 år får alletiders ferie her. Det er en perfekt dagstur for hele familien.  Også selvom solen skulle beslutte at tage en fridag!

Den utrolige labyrint i Port-Aven

Hvem er den klogeste spejder, som kan finde vej ud af den magiske labyrint i Port-Aven? Dette er ikke en almindelig labyrint. I skal nemlig løse gåder,  knække koder, samtidig med I forsøger ikke at blive distraheret af de mærkelige væsener, som I møder på jeres vej. Lyder det spændende? Det er det også! Og virkelig sjovt. Har I fundet udgangen? Så er det bare afsted til legepladsen og bruge noget energi! 

Leder I efter en campingplads i Frankrig eller Luxembourg?  Tjek vores Iris Parc tilbud